MIA Milieu InvesteringsAftrek

GPR gebouw berekeningDe MIA regeling is mogelijk aantrekkelijk voor u als u ondernemer bent en u investeert in duurzaam utilitair vastgoed. Met de regeling Milieu Investeringsaftrek (MIA) kunt u met een extra investeringsaftrek oplopend tot 36% van het investeringsbedrag, een groot belastingvoordeel bereiken.

Een GPR berekening toont uw duurzaamheid aan

Ook in 2020 heeft de overheid GPR (versie 4.3) van toepassing verklaard voor het aanvragen van MIA. Met GPR Gebouw kunt u aantonen dat uw vastgoedplannen voldoende kwaliteit hebben én milieuvriendelijk zijn. Een GPR berekening kunt u gebruiken bij uw aanvraag als bewijs van voldoende duurzaamheid.

MIA 2020

Dankzij de MIA kunt u profiteren van een extra aftrekmogelijkheid  bovenop de andere fiscale aftrekmogelijkheden zoals de willekeurige afschrijving. Als u een bedrijfsmiddel heeft aangeschaft waarvan de code in de Milieulijst begint met een A, B, D, E, F of G mag 13,5%, 27% of 36% van het investeringsbedrag extra ten laste worden gebracht van de winst over het kalenderjaar waarin het bedrijfsmiddel is aangeschaft.
Voor MIA is in 2020 een budget van € 124 miljoen beschikbaar.

Vamil 2020

De Vamil biedt de mogelijkheid 75% van een investering op een willekeurig moment af te schrijven. Begint de code op de Milieulijst met een A, B, C of F dan is voor dat bedrijfsmiddel willekeurige afschrijving mogelijk. Hoe snel of langzaam u afschrijft, bepaalt u dan zelf. Het is zelfs mogelijk om 75% van de investering al in het jaar van aanschaf af te schrijven. De overige 25% schrijft u wel regulier af. Voor Vamil is in 2020 een budget van € 25 miljoen beschikbaar.

Lees hier meer informatie in de door de overheid beschikbaar gestelde:
MIA en VAMIL
Duurzaam bouwen op de Milieulijst – MIA/Vamil

Neem gerust eens contact op om te ervaren wat TiMaX voor u kan berekenen.

Levertermijn

We streven voor woningen en kleine utiliteitsgebouwen naar een korte levertermijn. Neem voor een specifieke levertermijn even contact met ons op.

In overleg kan er soms met spoed sneller geleverd worden (afhankelijk van onze planning), neem hiervoor even contact met ons op.

Vragen? Offerte? Binnen 24 uur reactie!

Neem gerust eens contact op om te ervaren wat TiMaX voor u kan berekenen.
Mail uw vragen en/of (schets-) ontwerp naar offerte@timax.nl en u ontvangt binnen 24 uur uw vrijblijvende offerte c.q. reactie.